Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
APLIKASI TIP-TOPP BANTU INDIVIDU, SYARIKAT TINGKAT PENDAPATAN – BERNAMA – 17/03/2022
18 Mar 2022

SHAH ALAM, 17 Mac (Bernama) Persatuan Generasi Bersekutu hari ini melancarkan aplikasi ‘Tip-topp’ yang bertujuan bagi membantu syarikat atau individu meningkatkan pendapatan di samping memudahkan orang ramai mendapatkan pelbagai jenis perkhidmatan yang ditawarkan.

Presidennya Syed Ariffin Abu Thahir berkata aplikasi yang dibangunkan dengan kerjasama Gold Cheers (M) Holding Sdn Bhd itu telah menarik penyertaan lebih 500 syarikat dan individu setakat ini.

tengan adanya aplikasi ini, syarikat atau individu termasuk anak-anak muda dapat menggunakan aplikasi ini sebagai medium untuk melonjakkan lagi pendapatan mereka dan mampu memberi peluang kepada ‘freelance’ untuk mempromosikan perkhidmatan yang mereka tawarkan: katanya pada sidang media di Majlis Pelancaran Aplikasi Digital Tip-topp di Subang Pelangi, di sini.

Turut hadir Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Datuk Nadzim Johan dan Ketua Pegawai Eksekutif Gold Cheers (M) Holding Mohamad Ayub Khan Amanullah.

Syed Ariffin berkata pihaknya tidak mengenakan bayaran dan syarat tertentu kepada mereka yang ingin mengembangkan perkhidmatan masing-masing di dalam aplikasi itu.

Setakat ini pelbagai perkhidmatan telah ditawarkan di dalam aplikasi antaranya perkhidmatan perubatan, dobi, pembersihan, gajet serta komputer, pusat tuisyen dan pembaikan kereta.

‘Malah pengguna yang berada jauh di perantauan boleh menempah perkhidmatan yang diperlukan oleh keluarga mereka di kampung halaman,” katanya.

Beliau berkata syarikat dan individu yang berminat boleh membuat pendaftaran melalui aplikasi Tip-topp yang dimuat turun daripada App Store dan Google Store atau melayari website www.tip-topp.com untuk maklumat lanjut.

— BERNAMA

Artikel oleh: Bernama

APLIKASI TIP-TOPP BANTU INDIVIDU, SYARIKAT TINGKAT PENDAPATAN

https://bernama.com/bm/news.php?id=2062800