Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
COURTS TERUSKAN PROGRAM BUBUR LAMBUK BERSAMA PPIM, UMUM KOLABORASI EKSKLUSIF DENGAN ASTRO – ASTRO AWANI – 01/04/2024
01 Apr 2024

KUALA LUMPUR: COURTS (Malaysia) menyemarakkan lagi semangat Ramadan dengan acara gotong-royong memasak dan mengedarkan bubur lambuk untuk orang ramai, dengan kerjasama Astro dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM).

Dengan Aidilfitri yang bakal menjelang tiba, COURTS turut mengumumkan kolaborasi eksklusif bersama Astro yang menawarkan langganan percuma untuk tiga bulan atau rebat sehingga RM300 bagi setiap langganan baharu Pek Astro di COURTS.

Mengangkat prinsip “Contribute to Society,” kerjasama itu turut meneruskan amalan menyantuni warga Akademi Tahfiz Al-Hidayah di Kampung Datuk Keramat, Kuala Lumpur.

Selain bubur lambuk dan beberapa sumbangan lain istimewa buat anak-anak Akademi Tahfiz Al-Hidayah, COURTS turut menyumbangkan produk bernilai lebih RM3,000 untuk menggantikan peralatan yang rosak di akademi tersebut.

Kata Pengarah Operasi COURTS (Malaysia), Anurag Srivastava, aktiviti seperti ini dapat membina hubungan yang lebih rapat dengan pelanggan untuk COURTS lebih memahami keperluan dan kehendak mereka.

“Saya fikir dengan PPIM dan ASTRO, kami berkongsi banyak sinergi terutamanya komitmen untuk menyumbang semula kepada masyarakat. Itu menjadi tanggungjawab kami di samping menjalankan perniagaan.

“Jadi, kami hadir bersama untuk menuju matlamat itu dengan sentimen yang sama dan saya berharap kerjasama dan komitmen ini dapat dilanjutkan untuk impak yang lebih besar.”

Ketua Pegawai Jualan dan Pemasaran Astro, Tai Kam Leong pula berbesar hati dengan penerimaan COURTS untuk memudahcarakan capaian produk ASTRO kepada khalayak dengan tawaran pakej istimewa yang diumumkan.

“Sudah pasti kami amat berbangga dengan kerjasama pihak COURTS untuk menyediakan servis kami di 47 cawangannya di seluruh negara, sesuai dengan perayaan Aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi, di mana orang ramai dapat menikmati pelbagai saluran dan kandungan yang ada di Astro.

“Ini juga melambangkan aktiviti-aktiviti yang kami perkenalkan kepada pelanggan bukan sahaja servis kami di Astro tetapi juga servis bersama-sama dengan COURTS.”

Aktiviti agihan bubur lambuk dan sumbangan kepada sekolah tahfiz ini merupakan kerjasama COURTS dengan PPIM yang bermula sejak beberapa tahun lepas.

Melihat kepada usaha yang boleh dikembangkan untuk tahun-tahun mendatang, Presiden PPIM Datuk Nadzim Johan mahu sesuatu yang lebih berimpak dapat diusahakan untuk tidak hanya membantu dalam bentuk material, tetapi juga menyumbang kepada pembinaan kualiti sosial masyarakat.

“Kita harap usaha ini dapat diteruskan tetapi ke tahap yang lebih mendalam. Contohnya, mungkin mewujudkan seperti latihan dalam pekerjaan, memberi pendedahan kepada anak-anak tahfiz misalnya, tentang dunia pekerjaan.

“Jadi, dengan COURTS, kita harap kita dapat bina jiwa.”

Enam belas cawangan COURTS di seluruh negara terlibat dalam usaha ini melibatkan 1,500 pek bubur lambuk yang diagihkan kepada orang ramai termasuk petugas barisan hadapan di balai polis, balai bomba, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (ATM).

Dapatkan langganan percuma untuk tiga bulan atau rebat sehingga RM300 bagi setiap langganan baharu Pek Astro di COURTS.

Artikel oleh: Astro Awani

COURTS TERUSKAN PROGRAM BUBUR LAMBUK BERSAMA PPIM, UMUM KOLABORASI EKSKLUSIF DENGAN ASTRO

https://www.astroawani.com/berita-malaysia/courts-teruskan-program-bubur-lambuk-bersama-ppim-umum-kolaborasi-eksklusif-dengan-astro-464613?fbclid=IwAR0CsjoCm84hl7FmWdpA8mbhSvLkPoyMJ8JuFSFrsoxFVRAVARwsMpYcn2A_aem_AZ6oe91JaACeExkC8TX9i_TWrr2ZHoc0Ar4iIeKL2YOrRUvP9ky5XWboM2m6lJwDpaE87yt9Rf8VnvQ_NOvWahpd