Adakah anda percaya bahawa dunia masih mempunyai apa-apa orang yang baik? -M Pemetaan rangkaian Cina –(Kuala Lumpur 20 News), seorang lelaki berketurunan Cina dibayar 44,500 ringgit sebagai ketua membeli rumah kedua tangan, hanya untuk akhirnya mencari maleic pemilik asal ditipu, jadi dia tidak sanggup untuk tinggal.

Ia dipanggil Lihui Sen (Lee Hui Sen, transliterasi) lelaki dalam lelongan rumah, pembida menetapkan RM1,000 bernilai lebih daripada 400 kedua tangan perumahan, dan membayar 10% bayaran pendahuluan, bagaimana bahan-bahan dia telah membeli bilik ini pemilik asal Melayu, walaupun tidak menyedarinya.

Mengikut kebenaran bahawa bilik ini sudah sah milik Lee. Walau bagaimanapun, ini jenis Lee mengetahui kebenaran, bukan sahaja tidak menyingkirkan pemilik rumah maleic, tetapi juga bahawa ia tidak akan meminta maaf kepada mengejar.

“Saya memohon maaf kepada anda, kerana saya membeli anda (pemilik Melayu) rumah, dan yang membimbangkan anda dan keluarga anda.”

“Pada hari itu, apabila saya pergi ke rumah anda, melihat Anak itu mempunyai pakaian yang tergantung di luar rumah, tetapi saya tidak boleh menanggung untuk menangkap kamu.”

“Walaupun kita perlu membayar 10% daripada wang (44 500 ringgit) kepada Mahkamah Tinggi, tetapi kami telah membuat keputusan untuk tidak membeli rumah anda. Walaupun kita kehilangan wang ini.”

“Wang itu kemudian akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda, fikiran anda boleh membantu harapan sedikit ke dalam hidup anda.”

Lee juga mencadangkan bahawa pemilik rumah dan bank-bank Melayu untuk membincangkan penyusunan semula pinjaman, bank sekali lagi untuk mengelakkan rumahnya untuk lelongan.

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang diperolehi melalui media sosial dan buku muka (facebook) dikeluarkan.

Ini adalah nama ahli sihir-Amerika wartawan wanita menulis, sambil menambah, 44,500 ringgit bukan jumlah yang kecil, tetapi dia juga memahami bahawa Lee bukan seorang yang kaya, dan ingin dia boleh menjadi sihat dan bahagia.

perlu lebih ramai orang yang baik hati,” “Simpati” juga di dunia ini terdapat begitu ramai orang yang baik! ” tanpa mengira kaum. “

Terdapat juga pengguna Internet sihir-Amerika apabila mengirim semula jawatan ini, beliau berkata: “Kita (Malaysia) orang sering mendengar orang berkata bahawa orang Cina suka menipu tetapi cerita ini melihat orang Melayu dan Cina untuk membantu antara satu sama lain ..”

– See more at: http://m.themalaymailonline.com/chinese/malaysia/article/20161220-a-kind-man-story#sthash.msazAu4R.dpuf