Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
FASZZFOOD HANTAR PRODUK MAKANAN SYED BERMULA HARI INI – ALHIJRAH ONLINE – 15/04/2020
16 Apr 2020

KUALA LUMPUR: Operator penghantar makanan halal, Faszz Technology (M) Sdn Bhd bekerjasama dengan Syed Food Industry untuk menghantar produk makanan Syed di sekitar Lembah Klang bermula hari ini.

Khidmat penghantaran makanan halal itu bermula jam 10 pagi hingga 7 petang setiap hari membabitkan 30 penghantar makanan FaszzFood, meliputi Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam, Subang Jaya dan Ampang.

Pengasas Faszz Technology, Datuk Ishak Mohd Ishtiaq berkata FaszzFood adalah satu-satunya khidmat penghantaran makanan halal diperakui Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Katanya, khidmat disediakan sejajar dengan garis panduan Halalan-Toyyiban dikeluarkan JAKIM.

“Kita beri jaminan khidmat diberikan rider kami mematuhi garis panduan dari segi keselamatan makanan dan kebersihan selain menepati standard tempoh penghantaran.

“Faktor ini amatlah penting dalam situasi mencabar ketika ini dan akan diterima baik pelanggan kami, menjurus kepada kerjasama dengan Syed Food Industry,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Pesanan bagi khidmat penghantaran FaszzFood boleh dibuat dengan menelefon atau Whatsapp di talian +6017 626 8289 mengikut menu disediakan.

Portal one-stop halal http://www.faszzfood.com boleh diakses bermula 20 April depan.

Syed Food Industry menyediakan pelbagai juadah makanan pilihan rakyat Malaysia, khususnya nasi Bukhara Briyani sejak lebih 30 tahun lalu di negara ini.

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) pula menyifatkan pelancaran khidmat penghantaran makanan halal itu selari dengan kedatangan bulan Ramadan dan Syawal selain penting untuk orang ramai yang kini berdepan dengan COVID-19. — AlHijrah Online

Artikel oleh: AlHijrah Online

FASZZFOOD HANTAR PRODUK MAKANAN SYED BERMULA HARI INI

https://alhijrahnews.com/faszzfood-hantar-produk-makanan-syed-bermula-hari-ini/