Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
OPS GORES DAN MENANG: ‘TOKONG’ YANG DIGUNA UNTUK MEMUKAU MANGSA DIJUMPAI!
09 Jul 2015

Bertindak atas  maklumat yang diterima dari pengadu, Unit Tindakan Khas (UTK) PPIM telah membuat serbuan ke sebuah premis kedai berhampiran Hotel Viva, Jalan Loke Yew, KL.

Serbuan itu berjaya menumpaskan satu lagi sindiket penipuan gores dan menang yang menyebabkan kerugian sebanyak RM220,000

Dalam pada itu, barangan menyerupai alatan sembahyang Budha yang dipercayai digunakan untuk memukau mangsa turut ditemui dalam serbuan itu.

Selain itu, pendedahan ini juga turut dibuat oleh Harian Metro. Ikuti video dibawah untuk pencerahan.

Hasil pertemuan Pengarah Unit Tindakn Khas PPIM, Yusuf Azmi dengan wakil syarikat gores dan menang itu, mereka setuju untuk mengganti semula wang mangsa.
Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan pernah mencadangkan supaya pihak berkuasa membuat penggubalan akta baru atau melaksanakan kaedah baru yang lebih efektif untuk membenteras gejala ini.
Untuk gambar-gambar lain boleh rujuk di halaman FB PPIM.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Hasil maklumat yang diterima dari pengadu, Unit Tindakan Khas (UTK) PPIM telah membuat serbuan ke sebuah premis kedai…
Posted by Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) on Wednesday, July 8, 2015