Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
PENGELUARAN KWSP: KERAJAAN MUNGKIN ADA HALANGAN – WAN SAIFUL – SUMBERKINI – 19/02/2022
23 Feb 2022

PETALING JAYA: Kerajaan hari ini masih tidak membenarkan pencarum KWSP mengeluarkan wang simpanan mereka mungkin disebabkan ada pertimbangan yang menghalang kerajaan daripada membenarkan pengeluaran tersebut.

Ketua Penerangan BERSATU, Wan Saiful Wan Jan menerusi sidang media di laman Facebook memaklumkan beliau menerima petisyen yang ditandatangani 108,000 orang secara dalam talian bagi menuntut supaya mereka dibenar untuk mengeluarkan wang caruman KWSP mereka.

“Petisyen ini diusahakan oleh Encik Azmi Mohd Tahir dengan bantuan daripada Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM).

“Tetapi kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang dipimpin oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum ini telah dua kali benarkan dana KWSP dikeluarkan melalui inisiatif i-Citra dan i-Sinar,” katanya.

Wan Saiful menambah, PN tidak berlakon seolah-olah cakna akan nasib rakyat seperti beberapa orang dalam UMNO dan kerajaan PN terus melakukannya demi keprihatinan terhadap rakyat.

“Sebab itulah saya berjanji kepada Encik Azmi bahawa saya akan bawakan suara beliau dan 108,000 rakyat yang menandatangani petisyen kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin dan lain-lain menteri Kabinet yang mewakili PN untuk dipertimbangkan sebagai salah satu inisiatif untuk diangkat kepada kerajaan,” katanya.

Artikel oleh: Sumberkini

PENGELUARAN KWSP: KERAJAAN MUNGKIN ADA HALANGAN – WAN SAIFUL

https://sumberkini.my/pengeluaran-kwsp-kerajaan-mungkin-ada-halangan-wan-saiful/