KUALA LUMPUR – Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menasihatkan orang ramai supaya sentiasa berhati-hati daripada terkena jerat scammer ketika membeli belah menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi.

Menurut Ketua Aktivis PPIM, Nadzim Johan, orang ramai dinasihatkan memilih peniaga yang bertanggungjawab serta jujur.

“Banyak scam penjualan berleluasa masa kini, pengguna harus lebih bijak dan jangan terpedaya dengan penipuan mereka,” katanya.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Toqqi terdahulu, membawa 50 orang anak yatim dan pelajar tahfiz ke Pusat Membeli Belah Mydin Mall di Subang Jaya hari ini.

Menurut Toqqi, program itu berjaya diadakan hasil kerjasama di antara PPIM dan rakan sinergi iaitu MYDIN, Zain’s International, ICON Production, sumbangan.com, Yayasan Malindo Worldwide, Royal Burger, Uniti Asia Group, Halgel dan orang ramai.

Dalam pada itu Toqqi turut mengucapkan terima kasih kepada para penderma yang memberikan sumbangaan melalui platform atas talian iaitu sumbangan.com.

Artikel oleh: Malakat Tribune

PPIM NASIHAT ORANG RAMAI WASPADA DENGAN JERAT SCAMMER KETIKA MEMBELI DI HARI RAYA

https://www.malakattribunenews.com/2022/04/ppim-nasihat-orang-ramai-waspada-dengan-jerat-scammer-ketika-membeli-di-hari-raya/