Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
RAMAI TANYA KENAPA SAYA SERTAI POLITIK, INI JAWAPANNYA – HANS ISAAC – MALAYSIA POST – 24/04/2022
25 Apr 2022

RAMAI bertanya kenapa saya sertai politik kerana mereka menganggap pelakon tak tahu selok belok dunia politik, demikian kata pelakon Datuk Hans Isaac.

Beliau bakal bertanding jawatan Ketua Cabang PKR Ampang pada pemilihan parti itu Mei secara sinis berkata, ahli politik juga pandai berlakon di hadapan rakyat dan dalam kehidupan sebenar berbanding pelakon yang hanya berlakon untuk filem atau drama. 

“Saya ada NGO, cara-cara di dalam satu kementerian, gerakan dan strukturnya, saya faham semua ini. Saya tak kongsi benda ini dengan rakyat biasa.

“Saya rasa bukan semua pelakon adalah pelakon, bukan semua ahli politik adalah ahli politik. Ahli politik tu tengah berlakon juga, minta maaf ye.

“Sebenarnya penyertaan saya dalam politik kerana sudah penat dengan pelbagai ‘game’ orang yang tak berintegriti sebelum ini, saya mahu lihat perubahan dalam banyak sudut untuk kebaikan rakyat,” katanya sinis. 

Hans berkata demikian kepada media selepas mengagihkan 5,000 pek bubur lambuk sempena Ramadan di Jalan Ampang, Kuala Lumpur, semalam.

Program berkenaan dianjurkan Angkatan Malaysia Cemerlang (AMC), Pertubuhan Kasih Setia Malaysia, Persatuan Pengguna Islam Malaysia dan lain-lain pertubuhan.

Turut hadir Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan; Presiden AMC, Ayah Nata dan Ayah Amin Novo.

Sementara itu, Nadzim menegaskan sebagai NGO beliau tidak berpaksikan atau menjadi bayang-bayang kepada mana-mana parti politik.

“Saya kekal berkecuali dan berpihak kepada kebajikan rakyat.

“Apa-apa yang baik untuk rakyat dibawa ke hadapan untuk membawa perubahan  dan kebaikan, kepada kita semua.

“Kita lihat satu kebangkitan yang agak luar biasa kebelakangan ini. Apa yang penting, kita mudahkan hidup orang, bantu beri beri peluang pasti Tuhan mudahkan urusan kita,” katanya. – Malaysiapost

Artikel oleh: Malaysia Post

RAMAI TANYA KENAPA SAYA SERTAI POLITIK, INI JAWAPANNYA – HANS ISAAC

https://malaysiapost.com.my/2022/04/24/ramai-tanya-kenapa-saya-sertai-politik-ini-jawapannya-hans-isaac/