Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
RINTIHAN BAPA ENAM ANAK DAPAT PERHATIAN – HARIAN METRO – 2/8/2017
02 Aug 2017

harian metro 2.8.2017

Bukit Beruntung: “Terima kasih kepada semua pihak yang membantu keluarga saya dengan menyalurkan bantuan kewangan.

“Saya akan kenang selama-lamanya. Terima kasih kepada wakil rakyat, Harian Metro dan PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) yang sudi mendengar rintihan saya,” kata Abdul Halim, bapa kepada enam anak yang menghadapi masalah kewangan.

Dia menerima kunjungan Ahli Parlimen Hulu Selangor Datuk P Kamalanathan semalam yang menghulurkan bantuan segera untuk mengurangkan beban keluarga itu.

Katanya, sejak kisah kesusahannya disiarkan Harian Metro Selasa lalu, dia dihubungi banyak pihak yang prihatin dan simpati dengan masalah kewangan dihadapi sehingga diminta mengosongkan rumah sewanya.

“Alhamdulillah, ramai yang bantu menerusi PPIM. Saya bersyukur sangat kerana hari ini atau esok, saya perlu keluar dari rumah. InsyaAllah, saya akan berusaha sebaik mungkin untuk keselesaan keluarga selepas ini. Terima kasih juga kepada Datuk Kamalanathan yang membantu,” katanya.

Sementara itu, Kamalanathan yang juga Timbalan Menteri Pendidikan berkata, pihaknya meneliti laporan Harian Metro dan tampil membantu keluarga Abdul Halim yang memerlukan perhatian segera.

Katanya, selain bantuan kewangan, dia juga meminta pegawainya untuk mencari rumah sewa baru kepada Abdul Halim untuk memulakan hidup baru.

“Saya juga difahamkan dua anaknya diberhentikan sekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Sentosa kerana ponteng, yang berpunca daripada kesusahan keluarga.

“Itu juga saya akan bincangkan dengan sekolah supaya mereka dapat bersekolah semula dan tidak tercicir daripada mendapat pendidikan,” katanya.

Snapshot

https://www.hmetro.com.my/setempat/2017/08/249703/rintihan-bapa-enam-anak-dapat-perhatian