Pantai Dalam: Hari ini PPIM telah membuat satu rundingan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) berhubung isu perobohan benteng halang hakisan bersebelahan Taman Pantai Dalam kira-kira jam 9 pagi tadi.

Turut hadir, toqqi@Nadzim Johan Ketua Aktivis PPIM yang turun padang bagi membuat rundingan sewajarnya agar pihak DBKL tidak bertindak terburu-buru dalam usaha ingin merobohkan benteng tersebut.

“Kita tak salahkan DBKL sebab mereka hanya menjalankan tugas. Cuma kita minta supaya perkara ini dilihat semula. Mungkin ada yang kita terlepas pandang.” Jelas beliau.

Walaubagaimana pun, hasil rundingan mendapati pihak DBKL telah pun menangguhkan roboh benteng halang hakisan bersebelahan Taman Pantai Dalam itu selama dua minggu.

Rata-rata Penduduk Flat Taman Pantai Dalam meluahkan rasa syukur atas pertimbangan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) selepas operasi roboh dijadualkan hari ini namun ditangguhkan selepas surat aku janji membenarkan DBKL merobohkan tembok jjka gagal buat rayuan dalam tempoh 14 hari.

Sumber lain: Wacana Kini