Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
ANAK-ANAK KECIL INI PERLUKAN BANTUAN ANDA! – TV.PPIM – 10/07/2020
11 Jul 2020

https://www.youtube.com/watch?v=4OiunpfEhqQ

“Saya Tak Makan Pun Tak Apa, Yang Penting Anak Dulu..”

Tiada ibu dan ayah yang sanggup membiarkan anaknya kelaparan susu. Tapi apakan daya makanan sendiri pun dicatu inikan pula susu anak yang memakan kos keperluan yang lebih tinggi. Jika susu tak dapat dibeli gantian sirap atau susu pekat diberikan buat anak kecil mereka asalkan perut mereka terisi.

Ada dari anak-anak ini yang hanya bergantung susu sebagai makanan. Bayangkan, jika susu tiada, apa yang menjadi alas perut mereka? Sampaikah hati kita membiarkan ini terjadi jika ianya berlaku kepada anak kita?

Anak-anak kecil ini mengharapkan ihsan anda untuk membantu mereka. Bantuan seikhlas hati anda dapat mengisi perut anak kecil ini dan membantu mereka membesar sihat seperti kanak-kanak yang lain. Insyaallah setiap wang ringgit yang anda sumbangkan, akan membantu ribuan kanak-kanak lain yang mengalami kesempitan ini.

Rasulullah SAW bersabda: “Bukanlah termasuk golongan kami, mereka yang tidak mengasihi anak-anak kecil kami dan tidak pula menghormati orang tua kami, serta tidak menyuruh yang makruf dan melarang yang mungkar.” (HR Tirmidzi No: 1844)

Projek “Tabung Susu Anak B40” anjuran Yayasan Brainy Bunch kerjasama Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) memerlukan bantuan ada utk menjayakan misi sini. Kami mensasarkan bantuan susu selama 3 bulan kepada lebih 50,000 keluarga bagi meringkan beban mereka.

Sumbangan online:
http:// https://sumbangan.ppim.org.my/Tangisa…

Atau

Persatuan Pengguna Islam Malaysia
No Akaun CIMB Islamic (Rujukan Sumbangan Susu)
8604189567

#bantuansusu#tabungsusu#Bantuan#sumbangan#zerohungermalaysia#PPIM

Artikel oleh: TV.PPIM

ANAK-ANAK KECIL INI PERLUKAN BANTUAN ANDA!

https://www.youtube.com/watch?v=4OiunpfEhqQ