Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
GERAKAN SUKARELEWAN RAKYAT DILANCAR MINGGU DEPAN, BANTU PENGUNDI BUAT KEPUTUSAN – MALAKAT TRIBUNE – 29/10/2022
31 Oct 2022

CYBERJAYA – Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) akan melancarkan portal Gerakan Sukarelawan Rakyat bagi membantu rakyat membuat pilihan sebijaknya dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti.

Ketua Aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan berkata, portal yang dijangka dilancarkan pada minggu hadapan itu, antara lain mengandungi pelbagai maklumat mengenai calon yang bakal bertanding pada PRU15.

“Kita para NGO (pertubuhan bukan kerajaan) sudah buat ketetapan bahawa sokongan kita bukan berlandaskan kepada parti, tetapi calon yang bertanding.

“Kita hanya akan beri sokongan pada calon yang benar-benar amanah, jujur dan berintegriti,” kata Nadim.

Beliau berkata demikian ketika sidang akhbar selepas merasmikan Festival Halal Yakin di Malakat Mall, di sini hari ini.

Turut hadir, Presiden Kumpulan Malakat Eco, Mohd. Fadzil Hashim; Ketua Pegawai Eksekutif Global Ikhwan Services & Business Holdings (GISBH), Datuk Lokman Hakim Pfordten; dan Setiausaha Agung PPIM, Datuk Dr Maamor Osman.

Kata Nadzim yang lebih dikenali sebagai Toqqi itu lagi, portal tersebut diharap dapat membantu rakyat membuat pilihan sebaiknya sebelum turun membuang undi nanti.

Tambah Nadzim, pilihan raya merupakan masa paling tepat buat rakyat dan NGO menjadi pendesak untuk ‘membuang’ calon yang tidak menepati citarasa rakyat.

Artikel oleh: Malakat Tribune

GERAKAN SUKARELEWAN RAKYAT DILANCAR MINGGU DEPAN, BANTU PENGUNDI BUAT KEPUTUSAN

https://www.malakattribunenews.com/2022/10/gerakan-sukarelawan-rakyat-dilancar-minggu-depan-bantu-pengundi-buat-keputusan/