Logo
PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA
70X, Jalan Keramat Hujung, 54000 Kuala Lumpur
Email : salam@ppim.org.my
Hotline : +6019-359 1000
Tel : +603-4257 7222 / +603-4256 6618
IKUTI KAMI DI :
YAKIN HALAL FESTIVAL BERI RUANG USAHAWAN TEMPATAN PAMER PRODUK HUJUNG MINGGU INI DI MALAKAT MALL – MALAKAT TRIBUNE – 28/10/2022
31 Oct 2022

CYBERJAYA – Kira-kira 70 usahawan tempatan bakal berkampung di Malakat Mall sempena program Yakin Halal Festival yang bakal diadakan hujung minggu ini, di sini. 

Menurut Ketua Pemasaran Creasent Digital Sdn Bhd, Noor Herdawaty Zakaria,  festival berkenaan dianjurkan untuk membantu usahawan mempromosikan produk mereka di pusat beli belah berkenaan. 

Katanya, program tersebut adalah satu inisiatif yang diambil oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dengan kerjasama Malakat Mall sekaligus memberi ruang kepada pengguna untuk lebih mendekati usahawan Melayu Islam khususnya. 

“Mengapa kita buat festival ini adalah untuk membantu usahawan mempromosikan produk mereka dan antara lainnya juga adalah untuk bantu Malakat Mall sendiri dari sudut promosi pusat beli belah ini. 

“Antara produk yang bakal dijual dan dipamerkan kebanyakkanya adalah produk berasaskan makanan, pakaian dan perkhidmatan “katanya kepada Malakat Tribune di sini, hari ini. 

Dalam pada itu, Malakat Grocer juga bakal mengambil bahagian dalam festival berkenaan dengan mengadakan jualan prihatin yang menawarkan promosi bagi produk-produk tertentu. 

Beras Malakat.

Yang akan hadir semasa festival tersebut termasuklah Ketua aktivis PPIM, Datuk Nadzim Johan dan Pengasas Malakat Mall, Mohd Fadzil Hashim. 

Selain itu, katanya, PPIM juga akan memberikan sumbangan kepada lebih 200 penghantar makanan yang tinggal di sekitar Lembah Klang bagi meringankan beban mereka semasa hari festival berkenaan. 

Tambah Herdawaty lagi, pelbagai aktiviti menarik bakal diadakan sepanjang dua hari festival tersebut seperti aktiviti memanah, mewarna, pertunjukkan cempuling dan bermacam-macam lagi. 

Gambar hiasan (Pasukan pemain cempuling).

“Sepanjang dua hari program kita akan adakan pelbagai aktiviti seperti memanah, mewarna, pertunjukkan cempuling dan bermacam-macam lagi jadi orang ramai dijemput untuk hadir pada hari Sabtu dan Ahad ini,” ujarnya lagi.

Artikel oleh: Malakat Tribune

YAKIN HALAL FESTIVAL BERI RUANG USAHAWAN TEMPATAN PAMER PRODUK HUJUNG MINGGU INI DI MALAKAT MALL

https://www.malakattribunenews.com/2022/10/yakin-halal-festival-beri-ruang-usahawan-tempatan-pamer-produk-hujung-minggu-ini-di-malakat-mall/